Христианская газета церкви "Свет жизни" г. Полтава

Газета 'Христианин'
Рубрики
Наша церковь
Молитва покаяния
Ссылки
Статистика
Баннеры
Асоціація Новомедіа Каталог Христианских Ресурсов «Светильник»
Система Orphus

МОЛИТВА ВІРИ

Молитва — це багатогранна, невичерпно глибока і споконвiчна тема. Святе Письмо неодноразово на своїх сторiнках говорить про молитву, роблячи її однiєю з центральних тем, а майже кожна книга Писання розповiдає нам про якусь певну особистiсть, яка молилася й одержувала відповідь вiд Господа по-своєму. Намагатися класифікувати, які є види молитви, досить складно. Однак, коли сама Біблія акцентує нашу увагу на чомусь конкретному, а саме на якихось аспектах молитви, то нам варто дослухатися. У посланні Якова, у 5-му розділi з 13-го по 15-й вірш говориться про «молитву віри». Що це значить?

Для початку прочитаємо зі Слова Божого: «Чи страждає хто з вас? Нехай молиться! Чи тішиться хтось? Хай співає псалми! Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє ім’я, і молитва віри уздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться».

Отже, як бачимо, Біблія каже нам про молитву віри, яка приносить зцілення та благословiння в життя людини, і важливо зрозуміти, у чому головний зміст цього послання.

ТАЄМНИЦЯ УСПІШНОЇ МОЛИТВИ

Судячи з вищесказаного можна прийти до висновку, що секрет не в тому, що прийдуть пресвітери, й не в тому, чи помажуть вони людину оливою, i навіть не в тому, що, коли сповідуєш свої гріхи, ти одержиш відповідь. Головна таємниця успішної молитви – це наповнення вірою! Коли у людей з’являються проблеми, наприклад, хвороби, які не здатна вирішити медицина, вони приходять до Бога i готовi робити будь-що, аби отримати зцілення. В таких ситуаціях треба спочатку звернутися до Бога, потім до пресвітера або до служителя церкви і з вірою очікувати відповідь від Господа у терпінні і покорі.

Що таке ВІРА?

У посланнi Євреям, в 11-му роздiлi 1-му вiршi знаходимо пряме визначення: «Віра то є підстава сподіваного, доказ небаченого». Далі читаємо: «Бо нею засвідчені старші були. Вірою ми розуміємо, що віки Словом Божим збудовані, так що з невидимого сталося видиме… Вірою Авель приніс Богові жертву кращу, ніж Каїн». Авель не просто чекав, що щось станеться, він виконував Його Слово. Віра спонукає виконувати Боже Слово і спрямовує наші життя до Божих обітниць.У цьому ж посланні написано: «Вірою Єнох був перенесений на небо, щоб не бачити смерті». І це зовсім не означає, що він сидів в медитації, аби перенестися на небо. З контексту, книги Буття, ми дізнаємося, що Єнох повертався на те місце, де був Едемський сад, і шукав Бога. Він кликав, він хотів з Ним зустрітися, він не сидів, склавши руки, а шукав Господа всім своїм серцем.

Коли молитва стає молитвою вiри?

У тому ж посланні до Євреїв написано: «Догодити ж без віри не можна. І той, хто до Бога приходить, мусить вірувати, що Він є, а тим, хто шукає Його, Він дає нагороду». Дуже легко впасти в оману, почати виконувати певні формули, більше схожі не на поклоніння живому Богу, а на якісь заклинання, магічні ритуали. Хтось виписує якісь молитви собі на папірець, регулярно їх читає. Однак, навіть якщо ця молитва записана на сторінках Біблії, це ще не молитва віри. Молитва стає молитвою віри тоді, коли людина, яка молиться, старанно шукає Бога, всім серцем вірить, що Господь її чує, коли вона звертається до Нього і виконує Його Слово. В 11-му розділі послання Євреям є багато прикладів людей, які завдяки вірі й молитві чинили подвиги i в житті яких відбувалися надприродні речі. Я переконаний, що кожен з нас здатен мати в своєму житті молитву віри, і вона зможе допомогти нам вийти зі скрутного становища.

Любі друзі, не залишайтеся з проблемами сам на сам, не чекайте, що вони розв’яжуться самі, завжди приходьте до Бога в молитві. Прямо зараз ви можете звернутися до Нього цими словами: «Небесний Батьку, великий люблячий Боже, я приходжу до Тебе сьогодні, благаю Тебе, щоб моє життя було наповнене вірою; я хочу шукати Тебе всім своїм серцем. Нехай сподіване здійсниться в моєму житті, а впевненість у небаченому не залишатиме мене ніколи. Я вірю, що ти чуєш мене зараз, Боже, вірю в Твої Божественні обітниці, Твою любов і милість до мене. Яви, Господи, Свою славу й благодать у моєму житті в ім’я Ісуса Христа. Амінь!»


Copyright © «LOL.Poltava.ua» - 2008